+38 (068) 984 13 17
office@colormin.ua

Новини

Кольоровий пісок як один з методів розвитку дитини
29.12.2016

Темі про вплив кольору на психіку людини присвячений ряд науково-дослідних праць відомих вітчизняних та зарубіжних психологів. Першим, хто розробив спеціальний тест, що допомагає виявити закономірності колірного впливу на психічний стан, став норвезький психотерапевт М. Люшер. Спираючись на порядок розставляння кольорів пацієнтом у напрямку убування, Люшеру вдавалося встановити наявність у нього будь-яких проблем емоційного чи психічного характеру.
Насправді, до цього питання варто підходити з усією серйозністю, оскільки колір здатний стимулювати виникнення певних реакцій, що проявляються в нашій поведінці. І хоча цей вплив відбувається непомітно для нас, багато хто може спіймати себе на думці, що в ясний сонячний день настрій набагато краще і позитивніше, ніж в сіру і похмуру погоду.

 

Вплив кольорів на психіку людини

У медичній практиці порівняно недавно почав використовуватися метод колірної терапії, що дозволяє відновити психоемоційний фон і фізичне здоров’я пацієнта. Ряд проведених досліджень в цьому напрямку допоміг встановити таку закономірність впливу наступних кольорів:

  • червоний — викликає почуття емоційного збудження, приплив енергії;
  • жовтий — вселяє оптимізм, заспокоює і розслабляє;
  • помаранчевий — впливає на концентрацію уваги;
  • блакитний — знімає напругу і заспокоює;
  • зелений — викликає почуття бадьорості, підвищує загальний тонус організму;
  • чорний — асоціюється з почуттям депресії, пригніченості, туги.

Ряд інших кольорів також здатні викликати у людини ряд позитивних і негативних асоціацій, однак визначальний вплив належить їх основному спектру.

 

Метод пісочної терапії

У процесі гармонійного розвитку дитини широко використовується метод пісочної терапії, розроблений швейцарським психоаналітиком Дорою Калфф.
Кольоровий пісок дозволяє детально опрацювати психотравматичну ситуацію і сформувати умови для перетворення її в емоції шляхом творчого самовираження і використовується в комплексі з іншими психотерапевтичними методами.
У разі, якщо ви, як відповідальні батьки, намагаєтеся забезпечити правильний і всебічний розвиток дитини, цей матеріал ідеально підійде для цієї мети.
Кольоровий пісок широко використовується для розвитку моторики рук, а також творчої фантазії та уяви дітей.

 

Кольоровий пісок, як правило, призначений для дітей від 1 року під суворим наглядом батьків. До основних переваг цього матеріалу можна віднести наступне:

  • екологічність і натуральність;
  • широка і яскрава кольорова палітра;
  • стійка і безпечна для дітей фарба;
  • дрібна фракція піску, що забезпечує розвиток моторики рук дитини в процесі роботи.

Гармонійний розвиток дитини за допомогою використання даного матеріалу допомагає досягти відмінних результатів у формуванні в неї художніх здібностей, уваги, акуратності і посидючості.
 
9

Заказать звонок
+